20070728

uyarı



Asla ve asla yıkanıp negatifi elinize geçmeden çekilmiş fotoğraflar hakkında konuşmamak lazım... Laboratuvarlar saçmayalabilir, siz hata yapmış olabilirsiniz, flaşta sorun vardır ve ya arkadaşınız yolda onları kaybedebilir...

20070723

seçim 2007



kırık kaburgalarıma rağmen yakindan takip etmeye çalıştığım mitinglerde (seçim mitinglerinden bahsediyorum, kırmızı boyalı parfümlü mitinglerden değil) ya da eminönünde çarsamba günü kurulan seçim arabalarının önündeki kalabalıktan bu sonuç çoktan belliydi... şaşırana şaşırmak lazım.

bir de istanbul 2. seçim bölgesinin potansiyeline ragmen 1 tane bagimsiz aday çikaramaması sadece içler acısı olarak nitelendirebiliyorum.

üstteki fotoğraf ise 1 mayıs 2007 günü çekilmiş. pek iyi bir fotoğraf değil ama göz yaşartıcı bomba ve kovalayan polislerle bu kadar oluyor.

dışarıya çıkmak...



geçtigimiz cuma kisa bir süreligine fotoğraflarımı "dışarı"ya asma şansım oldu...

"kamusal alan" yerine dışarı kelimesini tercih etmemin nedeni ise bu tarz her etkinlikde belli belirsiz var olan bir kırmızı çizgiden kaynaklanıyor. Buna rağmen Ahmet Polat ile böyle bir mekanda ve böyle bir sergide beraber çalışmanın zihin açıcı, iyi bir tecrübe olduğunu söyleyebilirim.